Massage

Massage bidrar till att spända muskler blir mindre stela och mer elastiska, motverkar och lindrar spänningar vid smärttillstånd, ökar blod- och lymfcirkulationen och har en avslappnande effekt då vårt lugn och ro-hormon oxytocin ökar. Vidare har massage en positiv effekt på träningsvärk, den påskyndar läkning och återhämning samt förebygger/lindrar spänningshuvudvärk. Fler viktiga hälsofördelar med massage är att den minskar på mängden stresshormoner och på så sätt motverkar stress, ökar kroppens eget smärtstillande hormon endorfin, det autonoma (icke viljemässiga) nervsystemet påverkas positivt, stärker immunförsvaret och ökar det allmänna välbefinnandet. Massage har många positiva effekter!

Klassisk svensk massage inleds med en lätt uppvärmning, en form av uppmjukande strykning över musklerna för att få igång cirkulationen och förbereda kroppen på mer djupgående tryck. När musklerna är uppvärmda används en rad olika grepp och tekniker för att komma åt spänningar och stramhet.

Healingmassage är en massage där ungefär halva tiden ägnas åt klassisk svensk massage och resten av tiden åt healing.

Avslappningsmassage är av mjukare slag och bra om man vill slappna av och komma ner i varv. Eventuella muskelknutor förblir obearbetade.

Nack- och ansiktsmassage är bra vid problem med huvudvärk och/eller migrän.

Penismassage, happy ending, etc. Det är olagligt oavsett vad det kallas för och jag polisanmäler vid såna förfrågningar.